KAST(EEL)

Hoop dat Amalia deze week haar televisie, smartphone en laptop aan had staan. Dat ze elke krant die ze grijpen kon heeft opengeslagen. Ik wens dat ze Harry volgt op Instagram en ’s avonds een slaap lekker-appje krijgt van Meghan. Dat ze ziet dat er altijd een keuze is. Mooiste aan de Engelse uitstap-gate vind ik dat Megs en Harry alle miljoentjes van de renovatie van hun bescheiden cottage rustig teruglappen. Lees verder Lees verder!

DOORGAAN

Titanenstrijd, mooi woord. Ga hem inzetten met Scrabble komende kerstdagen. Daarna hoek ik mijn zus en vader neer. Boxen is de bom! Afgelopen zaterdagavond was Nederland in de ban van agressor Hari en focus-fitboy Verhoeven. Ineens is elke gek kickbox-connaisseur. Ik voorop. Al krakelend zit ik op de bank te ‘oeh’-en en te ‘ah’-en. Ik roep dat ze moeten blijven bewegen en aanvallen. Lees verder Lees verder!

TWIJFELKOFFIE

‘Waarom twijfelen klootzakken nooit?’ Vriend B. bestelt een whisky. Dan moet er gepraat worden. De barman maakt het koffieapparaat schoon. B. twijfelt over alles. Zijn baan, zijn woning, zijn relatie en aan zichzelf. Ik vind een twijfelend mens één van de mooiste dingen. Het afwegende, nadenkende en soms gekmakende innerlijke dialoog. Gevuld met aannames, woorden en scenario’s die stuk voor stuk niet waar zijn of zullen uitkomen. In het woord twijfel zit ‘twij’, wat twee betekent. Lees verder Lees verder!

VERSINTZELS

Liegen over Sinterklaas is schadelijk voor kinderen, kopt het AD. Volgens een Belgische filosoof raken kinderen het vertrouwen in hun ouders kwijt. Oplossing? De telgen van jongs af aan vertellen dat het een verzonnen toneelspel is. Eraf rammen, die magie. We jokkebrokken ons gemiddeld twee keer dag een lange Pinokkio-neus. Twee keer. Per dag! Schat in dat het veel vaker is maar dat het dusdanig diepgeworteld in ons systeem zit dat we het niet herkennen. Lees verder Lees verder!