Vorige week ontsloeg The Queen haar onderbroekenleverancier. De leverancier had gelekt over de pikante passessies van koningin Elizabeth en dat vond The Queen allesbehalve geinig. Zo werd er beweerd dat her Highness het liefst haar bustehouders paste als haar twee hondjes toekeken. Ik snap dat wel.

Ikzelf was vorige week in de Hunkemöller. Als Mohammed niet naar de berg komt, dan moet de berg maar naar Mohammed. Ik heb geen hondjes dus die nam ik ook niet mee. Met frisse tegenzin dook ik die winkel in. Ik heb namelijk zo een vreselijke bloedhekel aan het hele concept lingerie winkelen. Ik snap niet welke gek ooit bedacht heeft dat zoiets leuk is. Dan slof je daar die winkel in met alleen maar posters met lekkere wijven met goeie figuurtjes die je sloerderig aankijken. Helpt niet echt als jij zelf badend in het zweet, met uitgelopen make-up, striemen in je handen van alle plastic tassen en drie lagen kleren als een soort dikke natte panda het pand betreedt. Zo werkt dat niet. Dan voel je je alles behalve Sexy Sylvie of Daring Doutzen. Ik voelde me een natte dweil. Enfin, ik wat bh’s van de rekken afgetrokken en meegenomen het pashok in. Alle kleren uit, BH’s gepast, gefrummeld, gemiemeld, gepiekerd en gestaard. Terwijl Dolce Doutzen links op een poster me uiterst uitdagend aanstaart met haar nieuwe ondergoedcollectie om haar kleine lijfje gedrapeerd, wurm ik me in alle macht in één van haar setjes. Alsof ze het weet. Ze stelt me gerust vanaf haar postertje. Dat ze zelf gephotoshopt is op de foto, en dat TL-licht ook niet echt wonderen voor je doet. Dat zij ook best graag ‘ns naar Kokkie zou willen en dat alle vrouwen mooi zijn. Maar het meest verontschuldigd ze zich voor het licht. Dat is namelijk ook zoiets: wie verzint dat ijskoude TL-licht in een onderbroekenwinkel? Ik ren toch ook naakt door de Lidl? Waarom moet dat zo onflatteus? Gaan mensen daar duurdere BH’s van kopen, uit angst dat de boel anders echt niet meer toonbaar is? Waarom is dat? Of hebben Doutzen en Sylv dat aangevraagd zodat hun perfect geshopte fotootjes aan de muur beter uitkomen? Wie heeft dat verzonnen?

Fatshaming is een dingetje en helemaal niet leuk. Nee, dat meen ik serieus. Er wordt lullig en lacherig gedaan over dikkerdjes en dat vinden ze niet leuk. Terecht. Ik ben geen dikkerdje (meer) en het is niet leuk als men lacherig doet over je gewicht. Denk alleen dat in sommige gevallen wel wat nuance aangebracht kan worden: ik denk niet dat het het vet is wat geshamed wordt, ik denk dat het de levensstijl is die door sommige molligerds wordt toegepast, waar men wat van vindt. Vraag is even waar je het lef vandaan haalt iets van een ander te mogen vinden, maar dat is weer een andere discussie. Sinds mijn bezoek aan de Hunkemöller en de wattage-bak aan licht wat er mijn kadaver kuste draait de lokale supermarkt weer dubbele omzet op worteltjes en sla. Ik shame mijn eigen fat wel, daar heb ik geen media voor nodig.

Dan staat daar in die Hunkemöller dus ook zo’n opgehutseflutste Meet-Miep die bij iedereen de taille en ‘de dames’ wil opmeten. Serieus. Ik heb haar vier keer voor haar harses moeten rossen met mijn 3 kilo zware handtas voordat ze haar meetlint eindelijk terugrolde in haar zak. Rot op met je meetlint. Ik zie zelf wel hoe het zit. Ze opperde nog veertien keer hoe belangrijk pasvorm is. ‘Privacy ook,’ mompelde ik terug.

Ik snap The Queen wel. Ik zou het liefst álle onderbroeken-pasmevrouwen ontslaan. En ik zou ook het liefst willen passen onder toeziend oog van mijn hondjes. Die zonder meetlint, TL-licht maar bovenal zonder oordeel je gade slaan. Dat zou ik willen. Ik heb alleen geen hondjes en ik ben verre van The Queen.