Wie de Mol is hoef ik inmiddels niet meer uit te leggen, maar deze week stond een andere Mol in de spotlights: Linda de Mol. ’s Neerlands knuffelblondine gaat lijnen en voor iemand als ik die zelf snel lijntjes legt is de link naar Sonja Bakker vlug gemaakt.

Ook zo hard gelachen om die achternaam toentertijd? Bakker had Nederland in haar dieetzuchtige greep en voor iemand met zo’n achternaam moet ik daar kostelijk om hinniken. Iemand die Bakker als achternaam draagt en koolhydraten verafschuwt word ik melig van. Linda de Mol gaat het anders doen, die gaat gezond en fit tegenwoordig het leven door en vraagt ons allen met haar mee te doen in haar strijd tegen de kilo’s. Per kilo doneert de Mol(lig) 5000 euro aan giro 555. 5000 euro per kilo?! Ik raak daar van in de war. In de winkels liggen kilo’s vlees voor minder dan vijf euro, maar de lovehandletjes van de Mol gaan voor 5000 euro per kilo over de Hilversumse toonbank.

Lijnen… Las ook over ons eigen Vaassens geografisch talent Milan die per abuis geen lijnvlucht naar Sydney Australië had geboekt maar Sydney Canada. Het joch voelde figuurlijke nattigheid op stoel 44E toen het stippel-lijntje met het vliegtuigje op scherm niet naar rechts maar naar links boog. Wat moet dat een fantastisch moment zijn geweest. ‘Ik syd-ney in het goeie vliegtuig!’

Vorige week ging er op Facebook een filmpje rond over onze zuiderburen en hun varkensslachterij. Er was een persoon undercover het bedrijf in gegaan om onderzoek te doen naar het wel en wee in het Vlaamse slachthuis. Niet bepaald een BiBaBoerderij aflevering kan ik met recht zeggen. Lag niet in lijn met de dierenrechten. Tenenkrommende, hartverscheurende televisie wat menigeen niet aan kon zien en bij voorbaat dus dan ook maar niet deed. Kasten van kerels drukten met bevende bange handjes snel het filmpje weg. Wat verschrikkelijk, dit hoeven we niet te zien. Verafschuwd klikten ze snel naar hun andere tabblaadje: de BBQ-gigant.

Omdat ik vond dat als ik zo’n grote meid ben dat ik vlees eet, ik ook de misstanden onder ogen moet komen heb ik het filmpje afgekeken. De mascaravlekken zitten nog op m’n bureau en ik heb net weer voldoende traanvocht aangemaakt. De echt ranzige details zal ik besparen maar om toch een kléin beeld te geven: de varkens worden aan haken gehangen waarna ze ondergedompeld worden in een bloedheet bad. Voor die tijd snijden de beule-Belgen de keeltjes door van de bungelende kiloknallers in hoop dat ze al kassiewijlen zijn voor ze het water aanraken. Gaat vaak mis. Het varken verzuipt in de jacuzzi van Magere Hein.

Linda aan de lijn, niemand wil een varken zijn.